Hernes feiret 85 år i 2021 og i 2022 feirer konsernet 25 år på Stjørdal. Dagens eier av firmaet Hernes AS, Jon Petter Hernes (64), forteller at det hele startet i 1936 med at bestefaren, Peter Anton Hernes, gikk til innkjøp av en lastebil. Det var en 1,5 tonns Ford AA 1931-modell.

Bladet har skrevet litt om historien til konsernet Hernes, artikkelen kan leses her.

85 år på veien

Da var utbyggingen av kraftverkene i Meråker i gang, og Hernes som også var grusleverandør, begynte på et langt og godt samarbeid med Meråker Smelteverk med transport og som grusleverandør.

Hernes så videre mulighetene for firmaet og investerte i flere biler. Og i 1956 anskaffet Hernes også både gravemaskin og bulldoser. Fra da av kunne firmaet ta på seg helentrepriser med både graving, planering, lasting og transport og bygging.

Og først på 1960-tallet gikk Hernes til innkjøp av flere anleggsmaskiner, firmaet vokste og flyttet mye av anleggsarbeidet til Trondheims-området. Det var stor byggeaktivitet i Trondheim i denne perioden.

 

25 år på Stjørdal

I 1997 valgte firmaet å flytte til Stjørdal. – Kraftutbyggingen i Meråker gikk mot slutten. Og vi hadde valget mellom å selge oss ned eller å flytte. Vi valgte det siste og har ikke angret. Det er mye å gjøre fortsatt i Stjørdal, og utsiktene framover ser også bra ut.

– Det var et artig sammentreff. Da vi flyttet bedriften vår til Stjørdal ble det umiddelbart bystatus. Og lørdag 18. juni feiret vi både at vi har drevet som entreprenører i 85 år i fjor og at vi inntok Stjørdal for 25 år siden i år.

Det som Peter Anton Hernes begynte på i 1936 har blitt til et solid konsern, som har gitt arbeid til mange igjennom en tre-fire mannsaldre.

 

Harald Kolden & Jon Petter Hernes 

Harald var ansatt i Hernes på 70-tallet

 

Jon Petter Hernes & Per T. Krogstad

Per har kjørt gravemaskin i over 50 år og pensjonerte seg i Hernes i 2020