Historien om Hernes

Med utgangspunkt i et grustak i Meråker etablerte Petter Hernes, opprinnelig fra Frosta og bestefar til nåværende eier Jon Petter, seg som anleggsentreprenør i forbindelse med den store kraftutbyggingen i bygda i 1936.

Virksomheten vokste, både med økende oppdrag og gjennom oppkjøp. Fra 1960 begynte bedriften å operere utenfor egen kommune, og Trondheimsområdet er med årene blitt det største markedet for maskinentreprenør delen, Arne Hernes AS, som med 40 ansatte er størst i konsernet. Meråker Smelteverk var i mange år største oppdragsgiver. I tillegg til graving og masseflytting ble transport snart en ekstra fot å stå på i 1997. For Hernes Transport AS er flis og tømmertransport viktige fraktgods.

Jon Petter Hernes overtok som eier og daglig leder av familiebedriften etter faren Arne i 1994. I 1997 ble hovedsetet flyttet fra Meråker til Sutterøleieret i Stjørdal.

I 2006 overtok Hernes AS driften for Muruvik Havn, som har en sentral rolle i Hernes-konsern sammen med Langstein Havn som ble kjøpt opp i 2017.

 

 


Levert av